Spring naar hoofd-inhoud

Groep 1,2 en 3

schooljaar 2019 - 2020

Leren op afstand

De laatste weken hebben de kinderen thuis onderwijs gekregen. In een digitale leeromgeving stonden opdrachten klaar en met behulp van mama of papa gingen de kinderen thuis aan de slag. Ze hadden wel regelmatig contact met de leerkracht door middel van videobellen. Ook werden de leerkrachten op de hoogte gehouden door filmpjes en foto's. Hieronder zie je enkele voorbeelden:

Balletles van Lilian Butler

Donderdag 28 september hadden we in groep 1-2 een balletles van Lilian Butler. Zij kwam deze geven namens het cultuur menu. De oudste peuters deden ook mee. 
Tijdens de les dansten we mee met een verhaal en muziek, waarbij de kinderen onder andere ridders, prinsessen, paardjes, flamingo's en ooievaars waren. Als afsluiting was er een groot feest in het paleis en mochten de kinderen met feestelijke lintjes dansen.

mei 2017

Na het thema moederdag zijn we gestart met ons nieuwe thema: TECHNIEK.

Het ontdekkasteel, waarin allerlei ontdekdozen zitten, staat nu midden in onze klas.

Hieruit doen we veel werkjes tijdens het thema. Ook gaan we veel werken met materialen zoals: knexx en lego.

De eerste dag van het nieuwe thema hebben de kinderen op een tandwiel getekend wat ze al weten over techniek. Ook hebben we een prachtige mindmap hangen op de muur in de hal. Hierop kunnen we zien welke dingen met techniek te maken hebben.

De eerste knutselwerkjes zijn klaar, namelijk een mooi versierde robot!

 

thema lente

Bij alle thema's die we nu doen in de groep beginnen we met voorkennis van de kinderen, deze keer hebben ze dat getekend in een tulp, daarvan is een mooie tulpenvaas ontstaan.

Daarna zijn we aan de slag gegaan met plaatjes over de Lente, die we gaan rubriceren en zo ontstaat onze mindmap die we ophangen in de hal op de wand.

We kwamen uit op 4 onder verdelingen nl. kleding, de natuur, het weer en de dieren.

We besteden aandacht aan alle onderdelen, zo zijn we een lentewandeling gaan maken en op deze manier te zoeken naar de veranderingen in de natuur.

Kleding hebben we geordend per seizoen.

Bij de dieren zoeken we naar de baby- dieren , en bij welke moeder die horen.

Het weer komt eigenlijk iedere dag aan de orde, maar we hebben nu een eigen weerwijzer gemaakt.

Ook hebben we liedjes gezongen over de Lente, is de letter "l" aangeboden, ook kijken we filmpjes over het onderwerp, doen we taal- en rekenspelletjes die betrekking hebben op het thema.

En natuurlijk mag een knutselwerkje niet ontbreken, deze keer waren dat lentebloemen, dieren en de weerwijzer.

En natuurlijk kon de zandbak open, want het weer zit ons goed mee.

Lappie Lapstok

Uit het Cultuurmenu kregen de groepen 1/2 en de peuters een voorstelling over een Uil , genaamd Oetje, een vlieg , genaamd Brommetje en een muis.

Samen met de kinderen wekt Lappie Lapstok dromenland tot leven om Oetje te helpen bij zijn droomzuchten. Want dromen is voor iedereen.

En uit dit poppenspel kwam de wijze les : Dat je niet altijd alleen aan jezelf moet denken , maar ook rekening moet houden met een ander.

 

Zo werken we in onze groep

Na de kerstvakantie zijn we gelijk gestart met het nieuwe thema: ziek zijn. In deze periode ben je wel eens verhouden, heb je keelpijn of buikpijn. Misschien heb je wel al eens iets gebroken of heb je in het ziekenhuis gelegen. In de klas hebben we al een doktershoek en een apotheek ingericht. We maken leuke knutselwerkjes over het thema en doen spelletjes over ziek zijn.

Zoals in de nieuwsbrief vermeld zijn we begonnen met de cursus: boeiend onderwijs.

We hebben hiervan al wat dingen gedaan. Zoals mindmaps maken bij een nieuw thema. De mindmap van het thema ziek zijn hebben we heel groot gemaakt op de wand.

Ook hebben we de vormgever: denkdruppels toegepast. De kinderen tekenen wat ze al weten over het onderwerp. In dit geval dus over ziek zijn. We hebben het nu niet met druppels gedaan, maar pillen in een pillenpotje.

Ook zijn we begonnen met het maken van een doelenmuur.

Hierop is te zien wat de kinderen leren.

We zetten erbij welk thema, welke letter we leren, wat er bij taal, rekenen en knutselen aanbod komt en we kiezen een doel van de week waar we aan gaan werken.

 

Verjaardag juf Chantal

Op woensdag 11 januari was de juf jarig en dat hebben we de hele ochtend gevierd. We konden de volgende spelletjes doen : vier op een rij, blikgooien, sjoelen, bekertjes stapelen en balletje blazen.

Ook deden we nog een dansje, en als de muziek stopte mocht steeds en kind een hoofddeksel uit de mand kiezen.

Aan het eind van de ochtend hebben we bingo gespeeld en iedereen had prijs.

O ja, tussendoor is er ook nog gegeten en gedronken.

Het was super gezellig.

 

Dierendag

Op woensdag 5 oktober zijn we met de peuters en kleuters in het kader van dierendag op bezoek geweest bij de fam. van Putte. Door mama van Putte zijn we hartelijk ontvangen en samen met dochter Dirkje nam zij ons mee door de tuin waarin talrijke dieren te zien waren, zoals slangen, honden, vissen, konijnen, een cavia, een kau, kippen , eenden en hangbuikzwijntjes, de poes bleef door alle drukte maar uit de buurt. De verwondering en nieuwsgierigheid was op de kinderen hun gezichtjes af te lezen. Een hele gezellige en leerzame uitstap.