Skip to main content

groep 6,7 en 8

schooljaar 2018-2019

Blink presentaties

Waterschapsles met Marijke Pool

schooljaar 2017-2018

Maart en april

Op vrijdag 10 maart hebben we een film over dinosaurussen gezien in het Omniversum te Den Haag. In Leiden zagen we vervolgens de wereldberoemde ‘Trix’ in Naturalis. Dit was vanzelfsprekend een onvergetelijke ervaring….

Op 24 maart hebben we in De Kauter pannenkoeken gemaakt en gegeten. Het was een gezellige en goed bezochte middag. Op 5 april hebben de jongens deelgenomen aan het schoolvoetbaltoernooi te Kloosterzande. Er werd een goede prestatie geleverd door maar liefst 4 wedstrijden te winnen. Op 12 april was het de beurt aan de meisjes. Zij speelden in Vogelwaarde en wonnen een wedstrijd met maar liefst 7-0.

De leerlingen van groep 7 hebben begin april hun theoretische verkeersdiploma behaald. Op 12 april werd de Paasviering gehouden in de kerk. Op 18, 19 en 20 april vond voor de leerlingen van groep 8 de cito eindtoets plaats. Na een sportieve dag tijdens de Koningsspelen op 21 april te Clinge begon de meivakantie.

Vanaf maart krijgen de leerlingen van groep 7 en 8 EHBO-les van juffrouw Jessica en juffrouw Annelies.

Bij maandtaak hebben we ons de laatste periode verdiept in de onderwerpen: Oost-Europa, Ghana, chocolade, Hugo de Groot, vestingsteden, de Tweede Wereldoorlog, water en de bloedsomloop.

Januari en februari in groep 6-7-8

In januari gaf Ron d’Hondt een gastles over tuinvogels. De leerlingen werden uitgebreid geïnformeerd en mochten aan het eind van de les op onderzoek uit gaan met verrekijkers.

Op 9 februari vertegenwoordigde Manon onze school bij de voorleeswedstrijd in de bibliotheek in Hulst. Manon las op voortreffelijke wijze voor uit ‘Matilda’ van Roald Dahl.

Tom Erpelink van ‘Hulst in beweging’ verzorgde vier keer een uitdagende gymles waarbij de eerder geleerde ‘rots en water’-technieken konden worden toegepast.

De leerlingen van groep 8 en hun ouders hebben inmiddels meerder informatieavonden kunnen bezoeken op scholen voor voortgezet onderwijs.

Bij maandtaak hebben we ons de laatste periode verdiept in de volgende onderwerpen: delfstoffen, Israël, atlassen van Blaeu, de Beeldenstorm, veeteelt en hersenen.

Voor de komende periode staan er alweer bijzondere activiteiten gepland. Blijf dus onze site en facebookpagina volgen!!

 

November en december in groep 6-7-8

Bij maandtaak verdiepten we ons de laatste periode in de volgende onderwerpen: Frankrijk, vulkanen, Floris V, kruistochten, zuurstof en trekvogels.

Op 31 oktober is de fietsverlichting van de leerlingen gecontroleerd. Het is vanzelfsprekend van groot belang om op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen! Op 2 november werd er weer een bag2school-inzameling gehouden. Deze leverde 580 kilo aan oude kleding en dergelijke op. Manon werd op 4 november voorleeskampioen van onze school. Ze zal begin 2017 deelnemen aan de volgende ronde in de bibliotheek te Hulst. Vanaf 7 november is er weer elke week schoolfruit. Op 9 november namen we deel aan het nationale schoolontbijt. Op 10 november kregen de leerlingen een judoles aangeboden. Deze les was een groot succes! Op 22 november was er een gastles die in het teken stond van 'DJ Scratch & Mix'. Alle kinderen hebben tijdens deze les achter een echte draaitafel gestaan! De jaarlijkse doe-dag van het Reynaertcollege werd op 24 november gehouden. De leerlingen uit groep 7 en 8 deden op beide locaties van het Reynaertcollege indrukken op. Handig met het oog op de toekomst! Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten bezochten onze school op 25 november. De in groep 6-7-8 gehouden surprises waren in één woord fantastisch! Op 13 december hebben Lina en Manon een geweldige dansles gegeven aan hun klasgenoten. Op 19 december werden er in verband met kerstmis werkjes voor leden van de Zonnebloem en de oudere dorpsbewoners gemaakt. De leerlingen hebben de gemaakte knutsels zelf naar deze mensen gebracht. Op 21 december vond onze kerstviering plaats. Nadat we op school samen hadden gegeten, werd er in de kerk een goed bezochte kerstviering gehouden.

Blijf ons volgen via facebook en onze site!

 

De eerste periode van het nieuwe schooljaar

In groep 6,7 en 8 zitten dit schooljaar 17 leerlingen. Ze zijn als volgt verdeeld over de drie groepen: Anouk, Dean, Quentin en Daan vormen groep 6. Junior, Myrthe, Elise, Mayke, Adaja, Gosia, Tess en Noeri zitten in groep 7. Lars, Lina, Dirkje, Maxim en Manon zijn de leerlingen van groep 8.

Tijdens de eerste weken van het nieuwe schooljaar was het prachtig zomerweer! Er is natuurlijk weer volop gelezen, gerekend en aan spelling gedaan.

Bij taal hebben de leerlingen zich verdiept in de onderwerpen China en televisie. Er werd een reisfolder over China gemaakt en gepresenteerd. Voor het thema televisie hebben de kinderen een nieuwsbericht voor het Jeugdjournaal uitgewerkt.

Bij maandtaak verdiepten we ons de eerste periode van het schooljaar in de volgende onderwerpen: Italië, Engeland, de Romeinen, de Gouden Eeuw, reptielen en spinnen. Vol overgave werkten de kinderen aan de presentaties die aan het eind van elke maand worden gehouden.

Bij techniek is er een kettingreactie gebouwd. Momenteel zijn de leerlingen bezig met de voorbereidingen voor het maken van een achtbaan. Er zijn al veel spullen door de leerlingen meegebracht.

We hebben nog een bezoek gebracht aan het bedrijf PureBlue te Kapellebrug. Ook de bossen van het waterwingebied te Sint Jansteen werden bezocht.

Blijf onze site en facebookpagina volgen!!

 

Maart – april – mei groep 6-7-8

De leerlingen van groep 6-7-8 hebben de laatste maanden deelgenomen aan tal van activiteiten:

11 maart: Pannenkoekendag in De Kauter

16 maart: Nationale Boomfeestdag

23 maart: Paasviering in de kerk

6 april: Gastles zwerfafval – theorie

6 april: Schoolvoetbal jongens Kloosterzande

7 april: Theoretisch verkeersexamen groep 7

13 april: Schoolvoetbal meisjes Sas van Gent

15 april: Opplusdag in samenwerking met de dorpsraad Nieuw-Namen en gemeente Hulst

22 april: Koningsspelen in samenwerking met Graauw

28 april: Gastles zwerfafval – een autootje maken van afval

29 april: Bezoek Warenhuis-museum Axel

24 mei: Bezoek Industrieel Museum Sas van Gent en DOW Terneuzen

25 mei: Gastles zwerfafval- afval inzamelen in de omgeving van de school

26 mei: Gastles Zorg en Welzijn